Община Две могили

+ - =

Dve Mogili Municipality
18 ноември - Световен ден за възпоменание за жертвите от пътнотранспортни произшествия
Thursday, 08 November 2012 14:36
There are no translations available.

   На 18-ти ноември- Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, за поредна година почитаме паметта на хилядите хора, загинали по пътищата на нашата страна, изказваме съболезнования на близките им и подкрепяме тези, които продължават да страдат.
   Всеки месец по пътищата на нашата страна над 700 са пострадали от пътнотранспортни произшествия,55 от тях загиват. Мъже, жени и деца приключват своя жизнен път или биват осакатявани поради чужди или свои грешки. Пътнотранспортните. , произшествия с тежки последици не са природно бедствие, на което не можем да се противопоставим и не са цената, която трябва да плащаме за нашата ежедневна мобилност. Те са бедствие в резултат на човешки грешки, които могат да бъдат предвиждани и преодолявани.
   В много страни по света, през последните години е постигнато рязко намаление на броя на жертвите от пътнотранспортни произшествия чрез предприемане на ефективни мерки  за противодействие. Добрите практики в една държава, в един регион, в едно населено място следва бързо да бъдат адаптирани и прилагани.
   Нека този ден е ден на размисъл и равносметка. Да призовем водачите на превозни средства да използват предпазните колани и каски, да избират разумната скорост за движение, да избягват разговорите по мобилни телефони по време на шофиране, да не шофират под въздействие на алкохол или упойващи средства. Да си напомняме непрекъснато, че най-важната цел на всяко пътуване е успешното пристигане. Да призовем пешеходците към отговорност като участници в движението. Нашето лично поведение да бъде малък, но решаващ пример за нашите деца. Толерантността и споделената отговорност са залог за намаляване на грешките и безсмислените нещастия по пътищата
   На този ден да изкажем своята благодарност към лекарите, полицаите, пожарникарите- към всички, които се борят и спасяват живота на пострадалите при пътнотранспортни произшествия.
   Нека всички институции, неправителствени организации и участници в движението, с повече воля и упоритост да обединим усилията си и да работим за нова култура в движението, по-безопасни пътища, по-добро и сигурно бъдеще!

 
Публичен отчет
Friday, 02 November 2012 08:16
There are no translations available.


 
Търг с явно наддаване за продажба на имот - частна общинска собственост
Tuesday, 30 October 2012 07:08
There are no translations available.

Read more...
 
Пещера "Орлова чука"
Tuesday, 30 October 2012 13:03
There are no translations available.

   УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ И ТУРИСТИ, КОИТО ЖЕЛАЕТЕ ДА ПОСЕТИТЕ пещера "Орлова чука", напомняме ви, че  със заповед № РД-663 от 21.08.2007г. на министъра на околната среда и водите е определен режимът на дейностите  в природна забележителност "Пещера "Орлова чука". Съгласно т.2.24 от същата  посещения на туристи в благоустроената част на пещерата в периода 1 ноември - 1 април са забранени.

 
Покана за тържествено заседание
Monday, 29 October 2012 13:52
There are no translations available.

   На основание чл. 23, ал. 4, т. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация във връзка с чл. 57, ал. 1 и чл. 52, ал. 1 от Правилник № 1 за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, свиквам VІ-тия Общински съвет – Две могили на седемнадесетото (извънредно – тържествено) заседание по случай 1-ви ноември – Ден на народните будители, което ще се проведе от 14.00 часа на 01.11.2012 година (четвъртък), в конферентната зала на Община Две могили.

 
<< Start < Prev 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 Next > End >>

Page 212 of 246
Terms of Use :: Privacy policy
 
Project “Modern and Effective Administration in the municipality of Dve Mogili”. Contract А 09-31-38С/12.06.2009
Тhis project is being implemented with the financial support of Administrative Capacity Operational Programme, co-funded by the European Union through the European Social Fund.
Copyright © 2010 Dve Mogili Municipality. All rights reserved.