Община Две могили

+ - =

Архив новини и събития
Три години управление
Miercuri, 17 Noiembrie 2010 00:00
There are no translations available.

„Нека този часовник продължи да отброява успешните дни на Вашето управление”- с такова пожелание най младата служителка на общинска администрация Две могили връчи символичен подарък на кмета на общината на коктейл на общинска администрация по повод три години от началото на управлението. Кметът изрази удовлетворение от работата на общинска администрация, която, според него,  за три години  коренно е променила стила си на работа в посока инициативност, поемане на отговорност, вземане на решения. Той обърна специално внимание на повишаването на компетентността на служителите и отношението към гражданите на общината. 
Шанс за младите
Miercuri, 17 Noiembrie 2010 00:00
There are no translations available.

На 15.11.2010 г. в община Две могили започна първият работен ден за 10 стажанта по програма „ Мярка за заетост”, чл.41 от Закона за насърчаване на заетостта. В проекта, по който общината кандидатства, имаха право да участват младежи до 29 годишна възраст, които са завършили средно или висше образование не по-рано от две години преди стартирането на програмата. Кметът Дамянов се срещна с младите хора и ги представи на бъдещите им наставници, които за период от 9 месеца ще ги обучават и въвеждат в спецификата на работата. Кметът пое ангажимент да даде шанс на най-усърдните да кандидатстват за постоянна работа в администрацията след изтичане на срока по програмата. 
Нов общоселски клуб в с.Широково
Miercuri, 10 Noiembrie 2010 14:13
There are no translations available.

В Широково днес прерязаха лентата на нов общоселски клуб За трети път от началото на мандата отчетоха работата си пред жителите на село Широково кметът на община Две могили Драгомир Дамянов и кметския наместник Иван Вълков.Председателят на Общинския съвет Байчо Георгиев, чийто род е от Широково, честити новата придобивка на земляците си и със задоволство сподели, че има много добро разбиране и координация между общинска администрация и общински съвет. Приемната се състоя в новия клуб на селото, който е факт, благодарение на доброволния труд на местните жители. Самодейна програма на певческите групи от Широково и Две могили огласи новия клуб, а децата от общинския детски комплекс стоплиха сърцата на възрастните хора с народни песни и танци. По-късно срещата премина в раздумка с мезета и вино, които гостоприемните широковчанки бяха предвидливо подготвили.

 
Преброяване на населението и жилищният фонд в Република България '2011
Vineri, 05 Noiembrie 2010 00:00
There are no translations available.

     Община Две могили се готви за предстоящото Преброяване ’2011.

     Общинската преброителна комисия, която ще участва в Преброяване '2011 вече е назначена и на 21.10.2010 г. проведе първо заседание, като прие план-график за работата на комисията.

Citeşte mai mult...
 
Проектът на община Две могили „За здрава и силна Европа” по програма „Европа за гражданите”
Marţi, 02 Noiembrie 2010 00:00
There are no translations available.

     

     Какво представлява програмата „Европа за гражданите“?

     С Решение 1904/2006/EО от 12 декември 2006 г. Европейският парламент и Съветът приеха „програмата Европа за гражданите“ за периода 2007-2013 г., която въвежда правната рамкa за подкрепа на голям спектър от действия и организации, насърчаващи „активно европейско гражданство“ и следователно включването на граждани и организации на гражданското общество в процеса на европейската интеграция.

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Următor > Sfârşit >>

Pagina 15 din 19
Terms of Use :: Privacy policy
 
Project “Modern and Effective Administration in the municipality of Dve Mogili”. Contract А 09-31-38С/12.06.2009
Тhis project is being implemented with the financial support of Administrative Capacity Operational Programme, co-funded by the European Union through the European Social Fund.
Copyright 2010 Municipiul Dve Mogili. Toate drepturile rezervate.