Община Две могили

+ - =

Архив новини и събития
Общински служители участваха в акция по почистване и освежаване
Marţi, 26 Aprilie 2011 12:31
There are no translations available.

Служителите от общинска администрация в Община Две могили се включиха в акция по почистване и освежаване на парковете, градините и детските площадки в града. Всички служители отделиха по един следобед, за да боядисат пейките, площадките, кошчетата и да почистят парковите места. Според кмета Драгомир Дамянов е важно общинските служители да дават добър пример. Втора акция, която ще е насочена към почистване на войнишките паметници в общината, ще се проведе на 5 май съвместно с младежите от клубовете „Съхрани българското” и Центъра за обществена подкрепа.

 
Великденско хоро в Две могили
Marţi, 26 Aprilie 2011 07:00
There are no translations available.

На 24 април в Две могили се изви великденско хоро.
По стара традиция на Великден се играе първото хоро след Сирни Заговезни. Много млади хора излязоха на площада, за да участват в празничната програма на Община Две могили. В нея участие взеха Симона Георгиева от Вокално студио „Кейси” и  Фолклорен танцов състав „Ралички”, който, освен изпълненията си, увлече събралите се граждани в кръшни хора.
Паралелно с това се проведе и състезание с великденски яйца, в което се включиха 22-ма претенденти за приза „великденски борец”. Победител стана Пламена Асенова.


 
Пролетни панаирни дни
Marţi, 19 Aprilie 2011 13:10
There are no translations available.


 
Делегация от Община Две могили се завърна от посещение в Австрия
Vineri, 15 Aprilie 2011 09:12
There are no translations available.

Делегация от Община Две могили водена от кмета Драгомир Дамянов беше на посещение в Австрия. То се осъществи в рамките на съвместен проект между общините Биелск Подласки (Полша), Кълъраш (Румъния), Тулн (Австрия) и Две могили за изграждане на активна мрежа за интегрирани подходи в областта на градското развитие. Проектът се реализира по програма „Европа на гражданите”.
Делегацията посети Община Тулн, която се намира на самия бряг на р. Дунав. Посещението премина много активно, като делегацията взе участие в кръгла маса с участието на представители от Община Тулн. Делегацията посети всички обществени и административни сгради, както и се запозна с устройството на администрацията и с работещи практики в областта на административните услуги.
Голям интерес предизвика посещението на новата пречиствателна станция за отпадни води, както и широко използваните възобновяеми енергийни източници.
След завръщането си в България ръководството на общината запозна своите служители с впечатленията си от Австрия и обсъди възможности за подобряване на работата в общината и административните услуги.


 
Кметът на Две могили награди изявени младежи
Joi, 14 Aprilie 2011 11:22
There are no translations available.

На 13 април 2011 г. кметът на Две могили Драгомир Дамянов връчи грамоти на изявени младежи, взели активно участие в културните програми на общината. От началото на годината над 70 млади хора са се включили в различни инициативи. Сред наградените са танцьорите от Фолклорен танцов състав „Ралички”, солистите от Вокално студио „Кейси”, представители на клубовете „Съхрани българското” в Две могили. Господин Дамянов благодари за проявената инициативност и желание за участие в културния живот на общината, тъй като бъдещето е в ръцете на младите хора, а Община Две могили разчита много на техните идеи. Специална благодарност беше отправена към ръководителите Илия Колев, Константин Коев, Юлия Кънчева и Маргарита Маринова, които въпреки всички трудности постигат изключителни резултати със своите възпитаници.


 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 7 din 19
Terms of Use :: Privacy policy
 
Project “Modern and Effective Administration in the municipality of Dve Mogili”. Contract А 09-31-38С/12.06.2009
Тhis project is being implemented with the financial support of Administrative Capacity Operational Programme, co-funded by the European Union through the European Social Fund.
Copyright 2010 Municipiul Dve Mogili. Toate drepturile rezervate.