Община Две могили

+ - =

Архив новини и събития
Втори събор на хърцоите
Tuesday, 09 August 2011 08:50
There are no translations available.

На 13 август в с. Кацелово, община Две могили ще се проведе Втори събор на хърцоите. Организатори са Народно читалище "Н. Й. Вапцаров1902" с. Кацелово и Община Две могили. Над 480 участници ще представят фолклорното богатство на хърцоите. Жури в състав проф. Петър Льондев, проф. Анчо Калоянов и д-р Велислава Донева ще оценява изпълненията. След края на конкурсната програма ще започне поздравителен концерт от представители на балканджии и капанци.


Програмата може да изтеглите от тук.

 
Завърши II фолклорен фестивал "Жива вода" в с.Каран Върбовка
Monday, 18 July 2011 14:36
There are no translations available.

В събота 16 юли в Каран Върбовка се проведе ІІ Фолклорен фестивал „Жива вода”. Организатори бяха Община Две могили, Народно читалище „Развитие 1908” и Кметство Каран Върбовка. Пристигнаха над 1000 участници от 54 населени места в Северна България. Форумът започна в 8.00 ч. с изпълнение на танцов състав „Ралички” към Общински детски комплекс – гр. Две могили. Официалното откриване се състоя в 12.00 ч. с приветствия от организаторите и отец Емилиян от Русенската митрополия. Журито в състав Вяра Косева (етнограф), Сийка Братоева (хореограф) и Кристина Димитрова (преподавател народно пеене в НУИ „Проф. В. Стоянов” – Русе) имаше тежката задача да оцени 140-те изпълнения за деня. Изпълнителите се състезаваха за Приз „Жива вода” и в още 15 категории. За първа година беше определена специална категория за възпитаниците на музикални школи и гимназии. Призът за най-добро представяне спечели хор „Славей” към НЧ „Мита Стойчева 1900” с. Обединение.


Резултати

 
Програма на II фолклорен фестивал "Жива вода"
Wednesday, 13 July 2011 05:29
There are no translations available.

Поради големия брой участници на фестивала, организаторите ограничават изпълненията на 2 песни за групи и 1 песен за индивидуални изпълнители.


Програма

 
Делегация на Община Две могили в турския град Алтънова, област Ялова
Thursday, 07 July 2011 08:26
There are no translations available.

С изключително сърдечен прием и голям транспарант с надпис „Добре дошли” на латиница беше посрещната делегация на Община Две могили в турския град Алтънова, област Ялова. Българската група, водена от кмета Драгомир Дамянов посети турския град по специална покана на тамошния градоначалник д-р Метин Орал. Двете общини подписаха договор за сътрудничество и партньорство в сферата на икономиката, културата и спорта. Посещения на корабостроителница, пречиствателна станция, спортен комплекс и център за производство на цветя са само част от програмата, подготвена за българските гости. В лятната резиденция на Кемал Ататюрк се състоя среща с български изселници, голяма част от които са били от Две могили, Помен, Червен, Абланово, Разград, Силистра и др. Сред тях са председателят на Общинския съвет и заместник-кмета на община Алтънова.
По време на срещите между ръководствата на двете общини са постигнати договорки за съвместни културни и спортни прояви. По покана на кмета Драгомир Дамянов танцов състав от гр. Алтънова ще участва в Международния детски фестивал в Две могили идния месец. Представители на общината пък ще бъдат официални гости за празника на града в края на август.

 
В гр. Кълъраш (Румъния) се подписа договор за сътрудничество
Thursday, 07 July 2011 08:21
There are no translations available.

На 30 юни в гр. Кълъраш (Румъния) се подписа договор за сътрудничество между пенсионерските клубове в община Две могили и пенсионерския синдикат на гр. Кълъраш. Договорът се подписа в заседалната зала на румънския град в присъствието на зам.-кметовете на двете общини Румен Марков и Николае Куцар.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 3 of 19
Terms of Use :: Privacy policy
 
Project “Modern and Effective Administration in the municipality of Dve Mogili”. Contract А 09-31-38С/12.06.2009
Тhis project is being implemented with the financial support of Administrative Capacity Operational Programme, co-funded by the European Union through the European Social Fund.
Copyright © 2010 Dve Mogili Municipality. All rights reserved.