Община Две могили

+ - =

Новини
Заповед
Vineri, 20 Iulie 2018 11:12
There are no translations available.


 
Уведомително писмо за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни мероприятия
Vineri, 20 Iulie 2018 00:00
There are no translations available.

 
Покана за четиридесетото заседание на Общински съвет – Две могили
Vineri, 20 Iulie 2018 00:00
There are no translations available.

   На основание чл. 23, ал. 4, т. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация във връзка с чл. 59, ал. 1, т. 1 и чл. 54, ал. 1 от Правилник № 1 за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, свиквам VІI-мия Общински съвет – Две могили на четиридесетото заседание, което ще се проведе от 9.00 часа на 26.07.2018 година (четвъртък), в конферентната зала на Община Две могили.

 
Заповед
Joi, 28 Iunie 2018 07:44
There are no translations available.

Citeşte mai mult...
 
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ
Joi, 28 Iunie 2018 07:37
There are no translations available.

    На 30 юни и 1 юли до манастира „Света Марина“ в с. Каран Върбовка ще се проведе деветото издание на фолклорния фестивал „Жива вода“, който се провежда под патронажа на кмета на Община Две могили г-н Божидар Борисов. Домакин на събитието е Народно читалище „Развитие 1908“ - с. Каран Върбовка, по чиято идея е създаден фестивалът. Форумът се провежда с финансовата подкрепа на Община Две могили.
    Над 850 участници от 42 населени места от Северна България и Румъния ще се изявят на сцената в 11 категории. От тях близо 250 ще участват в петия Младежки фолклорен фестивал, който ще се проведе в първия конкурсен ден – 30 юни.
    В тазгодишното издание голям интерес от страна на самодейците има към категорията „Представяне на автентични носии“. Радващото е, че се включват все повече младежи. Ученици от СУ „Панайот Волов“ гр. Бяла ще представят 9 автентични костюма от частна колекция.
    За първа година, в партньорство с катедра БЕЛИ към РУ „Ангел Кънчев“ и РБ „Любен Каравелов“, под шапката на фестивала се проведе литературен конкурс на тема „Жива вода“. 39 участници от цялата страна и гр. Гюргево се включиха със свои творби. Наградите ще бъдат обявен на 30 юни и 1 юли.
    В съботния ден със съдействието на Мира Банчева от манастира „Св. Марина“ специално за децата и младежите ще бъде организирано ателие по иконопис. В него ще бъдат представени различни техники, а желаещите ще имат възможност да създадат свой сувенир.
    В неделния ден ще има изложение и конкурс за български народни шевици, в който участие ще вземат и българи, живеещи в чужбина.
    Жури на фестивала ще бъдат Румяна Русева – преподавател „Народно пеене“ в НУИ „Проф. В. Стоянов“ - Русе, Константин Константинов – преподавател „Български народни танци“ в НУФИ „Филип Кутев“ - гр. Котел, Вяра Косева – етнограф, Иван Цонков – музикант от Оркестъра за народна музика на БНР и Тодорка Ненова – председател на НЧ „Развитие 1908“- Каран Върбовка.

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 6 din 134
Terms of Use :: Privacy policy
 
Project “Modern and Effective Administration in the municipality of Dve Mogili”. Contract А 09-31-38С/12.06.2009
Тhis project is being implemented with the financial support of Administrative Capacity Operational Programme, co-funded by the European Union through the European Social Fund.
Copyright 2010 Municipiul Dve Mogili. Toate drepturile rezervate.