Община Две могили

+ - =

Новини
Заповед за класиране
05 Октомври 2012


 
Заповед
04 Октомври 2012

продължава...
 
Ден на отворените врати в Център за обществена подкрепа – Две могили
01 Октомври 2012

  

   На 27.09.2012 г. се проведе Ден на отворените врати в Център за обществена подкрепа – Две могили.
   Центърът беше посетен от Д- р Андриан Райков – зам. областен управител на област Русе, г- жа Кремена Любенова – зам. кмет на община Две могили, експерти от областна администрация , РДСП – гр. Русе и ДСП – гр. Две могили.
   На срещата посетителите бяха запознати с дейността на Центъра като държавно- делегирана дейност. Обсъдени бяха социалните услуги, предоставяни от специалистите, както и проблемите, съпътстващи работата на екипа. 

 
На 1 октомври се отбелязва Международния ден на възрастните хора
01 Октомври 2012

   На 1 октомври се отбелязва Международния ден на възрастните хора. Празникът е учреден с решение на общото събрание на ООН през 1990 година, а за дата е определен именно 1 октомври. Целта е да се повиши вниманието на младите хора към възрастните, да се отдаде почит към техния принос за обществото, както и да се подобри начина им на живот.
По този повод на 30 септември 2012г. се събраха възрастни хора от пенсионерските клубове в Община Две могили в стола на училището. Празникът бе открит от г-жа Мария Павлова Петкова – председател на Пенсионерски клуб „Мъдрост” гр.Две могили, която приветства присъстващите. Събитието уважи и кмета на Община Две могили – г-н Николай Христов, който отправи поздравление и използва събитието, за да отчете първата година от своя мандат. Програмата продължи с изпълнения на самодейни състави и групи към пенсионерските клубове от всички населени места в Общината.


 
В Две могили почетоха загиналите в Балканските войни
01 Октомври 2012

   Панихида в памет на загиналите в Балканските войни беше отслужена в град Две могили пред Паметника на загиналите през войните жители на града. Организатори бяха Община Две могили и Общински съвет на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Преди панихидата и Общинският съвет на офицерите и сержантите от запаса и резерва откри в с. Широково паметна плоча на загиналите във войните жители на селото.

   Кметът на Две могили Николай Христов, под чийто патронаж се проведе събитието, се обърна към гостите и жителите на града, като им припомни за саможертвата на нашите предци и подчерта значението на обединението и смелостта на българския народ. Епископ Яков и отец Петър отслужиха заупокойна молитва в памет на загиналите герои.

   Цветя пред паметника поднесе и Областният управител на Русе Стефко Бурджиев. Сред гостите бе и д-р Петър Петров - кмет на Община Ценово.


 
<< Начало < Предишна 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 Следваща > Край >>

Страница 137 от 146
Правна информация :: Лични данни
 
Проект “Модерна и ефективна администрация в община Две могили”. Договор №A-09-31-38-C/12.06.2009 г.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския Социален фонд
Copyright © 2010 Община Две могили. Всички права запазени.