Община Две могили

+ - =

Новини
Европейската седмица за намаляване отпадъците
20 Ноември 2012


   На 19.11.2012 г. ЦДГ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Две могили започна своето участие в Европейската седмица за намаляване отпадъците /ЕСНО/, която ще се проведе в периода 17.11. – 25.11.2012 г.
Детското заведение участва със свой проект от разнообразни инициативи, валидиран от ЕСНО в Париж, като:
-  изработване на коледна украса от отпадъчни материали;
-  изработване на играчки-самоделки;
-  използване на листите за рисуване – двустранно;
-  изработване на тоалети и аксесоари за танци и игра-драматизация;
-  организиране на изложба от резултатите на дейностите, показване на родителите;
-  популяризиране дейностите и резултатите от Европейската седмица чрез сайта на община Две могили и чрез страницата на ЦДГ във Фейсбук.
   Откриването на седмицата се състоя на 19.11.2012 г. от 10,00 ч.  във
физкултурния салон на детското заведение, в който пред всички деца бяха показани два видеоклипа на тази тема и бе изтъкнато значението на разделното събиране на отпадъците и на значителното им намаляване с цел опазване чиста нашата природа.
Нашият стремеж  е да възпитаме у децата желание да участват в дейности, чрез които   да се даде втори живот на отпадъчните материали, както и да развиваме тяхното творческото мислене и оригиналност на идеите им.
   Уверени сме, че нашите действия могат да имат трайно въздействие, ако децата
получат подходящи знания и умения по опазване на околната среда и как да се използват в дейностите изработените продукти от отпадъчни материали. Този процес ще бъде подпомогнат в голяма степен чрез личния пример на възрастните – учители, семейство, общественост.

 
Покана за заседание на Общински съвет - Две могили
16 Ноември 2012

   На основание чл. 23, ал. 4, т. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация във връзка с чл. 56, ал. 1, т. 1 и чл. 51, ал. 1 от Правилник № 1 за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, свиквам VІ-тия Общински съвет – Две могили на осемнадесетото заседание, което ще се проведе от 9.00 часа на 23.11.2012 година (петък), в конферентната зала на Община Две могили.

 
18 ноември - Световен ден за възпоменание за жертвите от пътнотранспортни произшествия
15 Ноември 2012


 
ЦДГ "Св. св. Кирил и Методий" - гр. Две могили започна работа по проекта " The Mole and the Queen "
13 Ноември 2012

             ЦДГ "Св. св. Кирил и Методий", гр. Две могили започна работа по проекта " The Mole and the Queen " по секторна програма Коменски, който цели да въведе, реализира и оцени нови важни идеи, които да повишат качеството на преподаването, дидактиката, методологиите в нашите училища и детски градини, да развие по-добре социалната интеграция.
            Проектът е одобрен от Центъра за развитие на човешките ресурси, гр. София и е за многостранно училищно партньорство по Програмата „Учене през целия живот”,  на стойност 20 000 евро.
    Начало на проекта : 01.08.2012 г.
    Край на проекта:      31.07.2014 г.
    Партньори по проекта са училища и детски градини от: Чехия – координатор по проекта, България, Унгария, Исландия, Словакия и Турция.

продължава...
 
18 ноември - Световен ден за възпоменание за жертвите от пътнотранспортни произшествия
08 Ноември 2012

   На 18-ти ноември- Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, за поредна година почитаме паметта на хилядите хора, загинали по пътищата на нашата страна, изказваме съболезнования на близките им и подкрепяме тези, които продължават да страдат.
   Всеки месец по пътищата на нашата страна над 700 са пострадали от пътнотранспортни произшествия,55 от тях загиват. Мъже, жени и деца приключват своя жизнен път или биват осакатявани поради чужди или свои грешки. Пътнотранспортните. , произшествия с тежки последици не са природно бедствие, на което не можем да се противопоставим и не са цената, която трябва да плащаме за нашата ежедневна мобилност. Те са бедствие в резултат на човешки грешки, които могат да бъдат предвиждани и преодолявани.
   В много страни по света, през последните години е постигнато рязко намаление на броя на жертвите от пътнотранспортни произшествия чрез предприемане на ефективни мерки  за противодействие. Добрите практики в една държава, в един регион, в едно населено място следва бързо да бъдат адаптирани и прилагани.
   Нека този ден е ден на размисъл и равносметка. Да призовем водачите на превозни средства да използват предпазните колани и каски, да избират разумната скорост за движение, да избягват разговорите по мобилни телефони по време на шофиране, да не шофират под въздействие на алкохол или упойващи средства. Да си напомняме непрекъснато, че най-важната цел на всяко пътуване е успешното пристигане. Да призовем пешеходците към отговорност като участници в движението. Нашето лично поведение да бъде малък, но решаващ пример за нашите деца. Толерантността и споделената отговорност са залог за намаляване на грешките и безсмислените нещастия по пътищата
   На този ден да изкажем своята благодарност към лекарите, полицаите, пожарникарите- към всички, които се борят и спасяват живота на пострадалите при пътнотранспортни произшествия.
   Нека всички институции, неправителствени организации и участници в движението, с повече воля и упоритост да обединим усилията си и да работим за нова култура в движението, по-безопасни пътища, по-добро и сигурно бъдеще!

 
<< Начало < Предишна 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 Следваща > Край >>

Страница 120 от 132
Правна информация :: Лични данни
 
Проект “Модерна и ефективна администрация в община Две могили”. Договор №A-09-31-38-C/12.06.2009 г.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския Социален фонд
Copyright © 2010 Община Две могили. Всички права запазени.