Община Две могили

+ - =

Новини
Съобщение
27 Юли 2017

   УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

   ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ДВЕ МОГИЛИ,


    В община Две могили постъпи информация от Метеорологична обсерватория – Русе към НИМХ – БАН относно процедурата по заявяване, изработване и получаване на метеорологични справки. Обсерваторията издава различни видове справки – за синоптичната обстановка, за опасни явления (напр. за застрахователни цели), за регистрирани стойности на метеорологични елементи (температури – максимални, минимални, средноденонощни, средномесечни, средногодишни; валежи – брой дни, вид и количество на валежа, интензивност, продължителност; вятър – посока, скорост, поривистост, характеристики, честота, продължителност и др.), за отминали периоди от време с различна продължителност за различни по обхват територии (населени места, общини, части от общини, квартали, отделни улици и обозначени места на пътно-транспортни произшествия или месторабота по строително-монтажни дейности на открито).
   Справката се издава въз основа на попълнено заявление по образец и приложено платежно нареждане за заплатена такса за исканата информация, съгласно действащия Правилник за организацията и дейността по хидрометеорологично информационно обслужване в НИМХ – БАН, платена по банков път по банковата сметка на НИМХ – филиал Варна.

За контакти:
Метеорологична обсерватория – Русе,
ул. «Княжеска» № 8 (сграда на Военно окръжие), ет. 2 – дясно, офис 16
тел. 0887 26 28 26
http://hmo-ruse.simplesite.com
БОЖИДАР БОРИСОВ
Кмет на Община Две могили

 
Покана за двадесет и осмото заседание на VII - мия Общински съвет - Две могили
21 Юли 2017

   На основание чл. 23, ал. 4, т. 1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация във връзка с чл. 56, ал. 1, т. 1 и чл. 51, ал. 1 от Правилник № 1 за организацията и дейността на общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, свиквам VІI-мия Общински съвет – Две могили на двадесет и осмото заседание, което ще се проведе от 9.00 часа на 28.07.2017 година (петък), в конферентната зала на Община Две могили.

 
180 години от рождението на Васил Левски
18 Юли 2017

   На 18 юли т.г. в Конферентната зала на Община Две могили признателните граждани отбелязаха 180-та годишнина от рождението на великия българин. Организатори на събитието бяха Община Две могили, НЧ „СВ. СВ. Кирил и Методий 1919”, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Сдружение „Наследство” и Пенсионерски клуб „Мъдрост”.
   С кратко слово кметът на общината г-н Божидар Борисов поздрави присъстващите граждани и очерта най-важното от живота на Апостола и значението му за историята на България.
   Г-н Стоян Стоянов, офицер от запаса, запозна присъстващите с факти от живота и приноса на Васил Левски за национално-освободителното движение в България, а 12-годишната Мария Кунева рецитира поема за Дякона. Тържеството завърши с изпълнение на революционни и патриотични песни, изпълнени от певческа група „Хризантеми”, носители на многобройни награди от фестивали и конкурси.


 
Съобщение
11 Юли 2017


 
Съобщение

   Уведомяваме Ви, че електронния адрес за кореспонденция на община Две могили има промяна от 28.06.2017 г., а именно:

Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 9 от 121
Правна информация :: Лични данни
 
Проект “Модерна и ефективна администрация в община Две могили”. Договор №A-09-31-38-C/12.06.2009 г.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския Социален фонд
Copyright © 2010 Община Две могили. Всички права запазени.