Община Две могили

+ - =

Събития


Часът на Земята
Vineri, 14 Martie 2014 13:49
There are no translations available.

   В знак на съпричастност към шестото поредно издание на глобалната инициатива Часът на Земята, което ще се проведе на 29 март 2014 година /събота/ всички сгради на общинските и кметски институции, паметник „Филип Тотю” гр. Две могили и много други ще притъмнят светлините си за час от 20:30 ч. до 21:30 часа.
   Кметът на община Две могили – господин Николай Христов приканва всички жители и гости на Общината да се присъединят към инициативата като загасят за един час осветлението на домовете си на 29.03.2014г. от 20:30 до 21:30 часа.
   Часът на Земята е глобална инициатива, чиято цел е да привлече вниманието на хората към проблема с климатичните промени и да ги стимулира да заемат активна позиция за решаването му.
   По време на Часът на Земята, хора от целия свят символично гасят осветлението в домовете си, а знакови сгради притъмняват като по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще и ангажираност на хората към екологичните проблеми.
   „Какво би направил ти, за да спасиш планетата?” – промяната зависи от малките стъпки на всеки от нас.

 
Ден за вредата от алкохола
Vineri, 14 Februarie 2014 00:00
There are no translations available.

На 14.02.2014г. в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Две могили във връзка с празника Трифон зарезан, се проведе беседа за вредата от алкохола сред ученици от училището. Срещата беше образователна интерпретация на последствията от алкохолната зависимост и включваше хумористични тетрални сценки с участници от II – ри А, Б и В клас Организатори на мероприятието бяха мед.сестра Павлова и учителите при СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Две могили – г-жа Наталия Цанева и г-жа Галина Ангелова. 


 
Обръщение на кмета на Община Две могили по случай Международния ден на възрастните хора
Marţi, 01 Octombrie 2013 05:45
There are no translations available.

    Уважаеми дами и господа, 

Приемете моите най-сърдечни поздравления и благопожелания по повод 1-ви октомври – Международния ден на възрастните хора!
На този ден отдаваме почит и заслужено признание на вас, нашите родители, баби и дядовци, на дълголетието и  мъдростта. В днешния забързан и динамичен свят вие сте примера, чрез който поколенията получават смисъла на познанието за търпение, упоритост, честност и отговорност.
Обръщам се към вас като към хора, които продължават да участват активно в обществения живот и ви благодаря за вашата всеотдайност и принос за развитието на общината. Гордея се с неуморния ви дух, енергия и желание за пълноценен живот.
       От името на ръководството на Община Две могили и лично от свое име ви пожелавам да сте живи, здрави и активни още много години!
        Честит празник!

        Николай Христов

Кмет на Община Две могили

 
Дискусионен младежки форум по проект "Партньорство за просперитет''
Luni, 08 Aprilie 2013 14:08
There are no translations available.


Citeşte mai mult...
 
Учебно посещение в Агенция по труда Лигурия – Италия” по проект „Учим докато работим”
Miercuri, 03 Aprilie 2013 13:26
There are no translations available.

ПРОЕКТ „УЧИМ ДОКАТО РАБОТИМ”• ДОГОВОР  № 10-25-12/17.02.2012 г.
ОБЩИНА ДВЕ МОГИЛИ • ОБЛАСТ РУСЕ
7150 Две могили, бул.”България”84, тел./факс 08141/2254, е-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

На 23-27 април 2013 г. се реализира дейност 3 „, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № 10-25-12/17.02.2012г., приоритетна ос ІI „Управление на човешките ресурси”, Подприоритет 2.5 „Транснационално и меджурегионално сътрудничество”, бюджетна линия BG051PO002/10/2.5-01.
На учебното посещение присъстваха екипа на проекта и общински служители, които посетиха Агенция по труда Лигурия, служба за координация на работата в Община Генуа и Консорциум на синдикатите.
На срещите бяха обсъждани националните и местни разпоредби за правителство и политика на пазара на труда, социалното включване на хора с увреждания, политики за заетостта, обучение за работа, политики и добри практики на местната публична администрация за уязвимите групи и защита на правата на работниците в местните администрации. 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 8 din 10
Terms of Use :: Privacy policy
 
Project “Modern and Effective Administration in the municipality of Dve Mogili”. Contract А 09-31-38С/12.06.2009
Тhis project is being implemented with the financial support of Administrative Capacity Operational Programme, co-funded by the European Union through the European Social Fund.
Copyright 2010 Municipiul Dve Mogili. Toate drepturile rezervate.