Община Две могили

+ - =

Събития
КОЛЕКТИВНО ПОСЕЩЕНИЕ НА ИЗЛОЖБА «КЪРТИЧЕТО»

ЦЕЛОДНЕВНА ДЕТСКА ГРАДИНА „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ”,

ГР. ДВЕ МОГИЛИ, ОБЛ. РУСЕ

________________ул. ”Пловдив” № 8, тел. 08141 2782, e-mail Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. ____________

КОЛЕКТИВНО ПОСЕЩЕНИЕ НА ИЗЛОЖБА «КЪРТИЧЕТО»  

- допълнителна дейност по Проект „ТНЕ МOLE AND THE QUEEN” с договор 

№ LLP-2012 COM-MP-055 по Секторна програма „Коменски” за многостранно училищно партньорство на Програмата ”Учене през целия живот” 

при ЦРЧР, гр. София

На 16 март 2013 г. деца от ЦДГ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Две могили, заедно с родителите си и други членове от семействата им, своите учителки, представители на Настоятелството и на родителския актив при детското заведение, посетиха Русенската художествена галерия, в която Чешкият културен център, гр. София бе организирал изложбата „Къртичето” в сътрудничество с Катержина Ловис Милер – дъщеря на Зденек Милер – бащата на любимия на много деца анимационен герой. Там те с интерес разгледаха 40 -те рисунки от филмчета за Къртичето и илюстрации от последната книжка „Къртичето и рибката”. Децата присъстваха на това събитие заедно със своите малки приятели – къртичета, измайсторени от техните учителки.

Къртичетата бяха запознати с някои културни, исторически и други забележителности, като: православната църква „Света Троица”, Държавната опера, Паметника на свободата.

Организираната с помощта на община Две могили екскурзия по Проект „Къртицата и кралицата” завърши с разходка по кея на р. Дунав.

Цели на екскурзията : 

1. „На гости на Зденек Милер – бащата на Къртичето”  - колективно посещение на Русенската художествена галерия, в която гостува изложбата „Къртичето”, организирана от дъщерята на големия чешки аниматор Катержина Ловис Милер и Чешкия културен център, гр. София.

2. Запознаване на Къртичето с някои исторически и културни забележителности в гр. Русе – Паметника на свободата, Държавна опера – Русе и др.

3. Разходка край река Дунав.

4. Подобряване съвместните връзки и взаимодействие между семействата на децата – настоятелството на ЦДГ – педагогическия персонал по проекта.

Участници:

1. 15 деца

2. 11 учители

3. 14 родители, други членове на семействата на децата, представители на Настоятелството и на родителския актив при детското заведение

Изготвил:

Миланка Добрева

Директор на ЦДГ и ръководител на проекта


 
Предложение за награждаване на Иван Цанев Иванов
26 Септември 2012

   Съгласно чл.5 от Наредба№8 за символиката, за именуване и преименуване на улици, обекти с общинско значение и за паметниците и други възпоменателни знаци на територията на Община Две могили

продължава...
 
Съборът на хърцоите ще се проведе на 11 август
25 Юли 2012

На 11 август с. Кацелово ще бъде домакин на третото издание на Събора на хърцоите. Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на община Две могили Николай Христов.


Регламентът и заявките за участие може да изтеглите от тук.

 
Фолклорният фестивал "Жива вода" събира над 1000 участници
20 Юни 2012

На 23 юни (събота) ще стартира първия младежки фестивал „Жива вода” в с. Каран Върбовка. След успеха на миналогодишното издание организаторите решиха да дадат трибуна на младите таланти на България в отделен фолклорен форум под същото име. Над 200 младежи от Северна България ще се представят на сцената на фестивала. Официалното откриване на фолклорния форум ще се състои на 23 юни от 11.30 ч.
Във втория фестивален ден, който съвпада с празника Еньовден, ще се проведе третия фолклорен фестивал „Жива вода”, в който право на участие имат изпълнители над 35 г. Повече от 800  са участниците.  Традиционно фестивалът се провежда до манастира с лековита вода „Св. Марина” в Каран Върбовка. Организатори са Община Две могили и Народно читалище „Развитие 1908” с. Каран Върбовка.

Програмата за 23.06.2012 може да изтеглите от тук

Програмата за 24.06.2012 може да изтеглите от тук


 
Да изчистим България за един ден
16 Май 2012

ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН

На 14 май – ден след панаирните дни, провели се този уикенд в Две могили, над 300 души се включиха в кампанията ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН. Доброволците почистиха замърсените терени на площада, четирите изхода и района около символа на града – двете тракийски могили. В събота в кампанията се включиха селата от общината. Общо за двата дни бяха събрани 36 тона отпадъци.
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Край >>

Страница 8 от 9
Правна информация :: Лични данни
 
Проект “Модерна и ефективна администрация в община Две могили”. Договор №A-09-31-38-C/12.06.2009 г.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския Социален фонд
Copyright © 2010 Община Две могили. Всички права запазени.