Община Две могили

+ - =

Общински спортен турнир – Две могили
Monday, 19 May 2014 08:23
There are no translations available.

   В чест на деня на българския спорт, на 17 май (събота) се проведе Общински спортен турнир – Две могили в градския парк. В състезанията се включиха отбори от деца от няколко населени места: гр. Две могили, с. Бъзовец, с. Батишница, с. Чилнов. Отборите бяха за деца от 5- ти до 7-ми клас в смесени групи от момичета и момчета. Надпреварата започна с дърпане на въже и продължи с разнообразни игри: състезание за бързина в чували, носене на съотборник на гръб и преминаване на обърч, народна топка и др. Наградите бяха отборни с цел да провокират колективна спортна дейност сред подрастващите, както и възможности за трениране на спорт през свободното, извънучебно време. Община Две могили организира транспорт за участниците от селата.
   В групите от 7ми до 10 клас, състезателите премериха сили в теглене на въже за първото място. Отборите получиха комплект за игри на баскетбол и волейбол.
  Състезанията продължиха с НЧ „Св.Св.Кирил и Методий”, гр Две могили, където с атрактивни ходове и много опит се надпреварваха за победата на шах и табла състезатели от възрастовата група над 30 години. Игрите бяха оспорвани и когато приключиха, състезателите си обещаха да продължат спортния спор за първенството по между си. Наградите бяха парични за I – во, II – ро и III – то място.


 
Terms of Use :: Privacy policy
 
Project “Modern and Effective Administration in the municipality of Dve Mogili”. Contract А 09-31-38С/12.06.2009
Тhis project is being implemented with the financial support of Administrative Capacity Operational Programme, co-funded by the European Union through the European Social Fund.
Copyright © 2010 Dve Mogili Municipality. All rights reserved.