Община Две могили

+ - =

Клубове
There are no translations available.

     Община Две могили полага грижи според възможностите си за развитието на спорта сред подрастващи и възрастни. Липсата на средства са основен проблем за разгръщане на по-сериозни инициативи. Общината разполага със спортно-педагогически кадри по футбол, тенис на маса, йога. Липсват кадри по колективните и някои индивидуални спортове.

     На територията на общината са регистрирани два спортни клуба: Общински футболен клуб „Две могили” и Обединен спортен клуб по тенис на маса, плуване, бадмингтон, петанка – Две могили (ОСКТМПБП).

1. Футболен клуб „Две могили”

     Цел: да насочва и координира дейността по издигане равнището на спортното майсторство, да създава условия за развитие в областта на футбола и други форми на участие на населението на клубно ниво чрез привличане на обществеността. Целта на ОСКТМПБП - Две могили е развиване и популяризиране на тениса на маса, бадмингтона, плуването и петанка на територията на Община Две могили и осъществяване на тренировъчна и спортно-състезателна дейност в областта на тези спортове.

     Във ФК са картотекирани 22 мъже, 16 юноши старша възраст, 20 юноши младша възраст и 24 деца. Мъжкият отбор получи право да се състезава в Североизточна „В” АФГ и след приключване на полусезон 2008-2009 се класира на единадесето място от стартирали 20 отбора. Сега мъжкият отбор участва в новия сезон 2009-2010 в зона Варна. Юноши старша възраст се класираха на четвърто място за 2008-2009. Двете детски формации се представят добре, като основен проблем при тях се явява текучеството на деца от седми клас, които отиват да учат в Русе. Останалите три формации участват за новия сезон към Областен футболен съюз – Русе. На областно ниво са създадени и вземат участие в регионална областна група „Запад” три футболни отбора МЪЖЕ: Батишница, Бъзовец и Баниска. Имат по 15 картотекирани състезаващи се спортисти. Защитавани са треньорски лицензи от трима треньори: Иван Стефанов, Игнат Младенов и Бисер Николаев, с което придобиват право да ръководят футболни формации на ниво мъже, деца и юноши. През м. май 2009 се проведе минитурнир по футбол на малки врати с участието на общинска администрация Две могили, Бяла, Русе и отбор от ВТУ „Ангел Кънчев”-Русе. Бе организиран общински аматьорски турнир по футбол на малки врати през м. август. Бяха поканени отбори от Бяла и Русе. Бе проведена футболна среща между ветераните на гр.Две могили и „Дунав” Русе. ОФК „Две могили” гостува на ФК „Виторуя Ведеа” в Румъния през м. май. После румънският отбор ни върна визитата и на стадиона в с. Бъзовец се проведе международна футболна среща между мъжкия отбор на селото и румънския отбор.

2. Обединен спортен клуб по тенис на маса, плуване, бадмингтон, петанка – Две могили

     В клуба се обучават ученици от СОУ ”Св. Св. Кирил и Методий”. Заниманията по тенис на маса се провеждат в „малкия физкултурен салон” на училището, като се осигурява достъп до спортната база и обучение на всички желаещи да спортуват. Тренировъчният процес се осъществява от Даниела Христова (треньор към ОДК „Д-р Д.Пангелов” - гр. Две могили) безплатно за всички ученици, като се осигуряват необходимите пособия (хилки, топчета). Спортният клуб притежава 3 броя тенис маси (1 от ДАМС награда за престижно класиране, 1 от Община Две могили и 1 от реализиран проект към БФТМ). СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Две могили разполага с 9 нови маси, които са предоставени за нуждите на клуба, но към момента няма подходящо помещение.
Тренировките се провеждат всеки ден от 13.00 до 18.30ч.

Международни успехи на клуба:

IV място на Световно ученическо първенство – Франция 2014г.

I място на Републиканско ученическо първенство 8-10 клас в гр. Варна 2015 г., с което se придобива правото ОСК – Две могили да представи България на Световно ученическо първенство в Израел 2016г.

През настоящата година, Ивет Илиева беше включена в Националния отбор за девойки младша възраст, които представят България на Европейско първенство в Братислава през юли 2015г.

Моника Цанева завоюва I място в Турнир на Черноморските държави в Батуми, Грузия през 2014г.

Балкански шампиони:

През 2014г. Моника Цанева донесе на Две могили две бронзови отличия на Балканското първенство за индивидуално участие и за отборно участие при девойки старша възраст.
Сребърен медал за девойки младша възраст в отборни игри и бронзов медал за девойки в индивидуално класиране донесе от Балканското първенство Ивет Илиева.

Републикански шампиони :

I място на Републикански ученически игри – Добрич 2015г., 5-7 клас

Републикански шампионки за отборно класиране на девойки до 15 години в състав:
Ивет Илиева
Мирослава Андронова
Адриана Иванова
Виктория Стефанова

I място на Републикански ученически игри – Добрич 2015 г. индивидуално участие на Мирослава Андронова

I място Републикански игри индивидуално участие на Ивет Илиева

III място Републикански игри двойки на Ивет Илиева и Мирослава Андронова

III място Републикански игри отборно участие за деца до 12 години в състав:
Аляра Тасим
Дамла Хасанова
Мария Кунева
Ирина Дочева

III място Републикански игри индивидуално участие на Дамла Хасанова

III отборно място девойки старша възраст в състав:
Зарена Коева
Ивет Илиева
Мирослава Андронова
Адриана Иванова

III място за двойки на Мирослава Андронова и Ивет Илиева

 

Банкова сметка

ОББ АД КЛОН ДВЕ МОГИЛИ
IBAN BG30UBBS80028449207610
BIC UBBSBGSF


Избори за Народно събрание 11.07.2021

Module error

Преброяване 2021

Terms of Use :: Privacy policy
 
Project “Modern and Effective Administration in the municipality of Dve Mogili”. Contract А 09-31-38С/12.06.2009
Тhis project is being implemented with the financial support of Administrative Capacity Operational Programme, co-funded by the European Union through the European Social Fund.
Copyright 2010 Municipiul Dve Mogili. Toate drepturile rezervate.