Община Две могили

+ - =

Визита по проект на Секторна програма Коменски „Да спасим заедно планетата”
01 Април 2013
                                                                                                                                                                                                                                             

ЦЕЛОДНЕВНА ДЕТСКА ГРАДИНА „ПЪРВИ ЮНИ”

7167 с. Баниска, общ. Две могили, обл. Русе, ул. „Хан Исперих” № 13, тел. 08147 2246

Email: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.


ПРОЕКТ „ДА СПАСИМ ЗАЕДНО ПЛАНЕTАТА”  ДОГОВОР № LLP-2012-COM-MP-003


            От 16  до 23 март 2013 г. в ЦДГ „Първи юни” с. Баниска се осъществи визита по проект на Секторна програма Коменски „Да спасим заедно планетата”. В работното посещение се включиха девет учители, представители на образователните институции,  партньори по проекта- от гр. Опаленица (Полша) и гр. Коджаели (Турция). Гостите посетиха ЦДГ „Първи юни” с. Баниска, филиал „Детелина” с. Бъзовец и филиал „Снежанка” с. Батишница. Учителите и децата ги посрещнаха с тържествена програма. Представена бе обучаваща ситуация по екология „Как да запазим природата чиста”,  във връзка с темата на проекта. Гостите се срещнаха  с кмета на Община Две могили- 

г-н Николай Христов  и с представители на общинската администрация.  Партньорите по проекта посетиха и  ЦДГ „Св. св. Кирил и Методий” гр. Две могили и СОУ „Св. св. Кирил и Методий” гр. Две могили. Делегацията от Полша и Турция се запозна и със забележителностите на Община Две могили и гр. Русе. На 22 март 2013 г. се проведе конференция във връзка с посещението в България. На нея се показаха презентации за дейностите, осъществени до момента по проекта и се поставиха задачи за предстоящата съвместна  работа.

По време на визитата се обсъждаха актуални проблеми, свързани с екологичното възпитатие на децата, обмени се ценна информация за добри образователни практики в трите държави.

Издадени бяха сертификати на всички участници  във  визитата.

            В края на срещата директорите на учебните заведения от България, Полша и Турция   изразиха своята  удовлетвореност от съвместната  работа, която  означава не само обмяна на професионален опит, а също така и обединяване на различни култури и системи на образование под обща цел: възпитанието на децата.

 

Банкова сметка

ОББ АД КЛОН ДВЕ МОГИЛИ
IBAN BG30UBBS80028449207610
BIC UBBSBGSFModule error

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019


Правна информация :: Лични данни
 
Проект “Модерна и ефективна администрация в община Две могили”. Договор №A-09-31-38-C/12.06.2009 г.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския Социален фонд
Copyright © 2010 Община Две могили. Всички права запазени.