Община Две могили

+ - =

КОЛЕКТИВНО ПОСЕЩЕНИЕ НА ИЗЛОЖБА «КЪРТИЧЕТО»

ЦЕЛОДНЕВНА ДЕТСКА ГРАДИНА „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ”,

ГР. ДВЕ МОГИЛИ, ОБЛ. РУСЕ

________________ул. ”Пловдив” № 8, тел. 08141 2782, e-mail Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. ____________

КОЛЕКТИВНО ПОСЕЩЕНИЕ НА ИЗЛОЖБА «КЪРТИЧЕТО»  

- допълнителна дейност по Проект „ТНЕ МOLE AND THE QUEEN” с договор 

№ LLP-2012 COM-MP-055 по Секторна програма „Коменски” за многостранно училищно партньорство на Програмата ”Учене през целия живот” 

при ЦРЧР, гр. София

На 16 март 2013 г. деца от ЦДГ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Две могили, заедно с родителите си и други членове от семействата им, своите учителки, представители на Настоятелството и на родителския актив при детското заведение, посетиха Русенската художествена галерия, в която Чешкият културен център, гр. София бе организирал изложбата „Къртичето” в сътрудничество с Катержина Ловис Милер – дъщеря на Зденек Милер – бащата на любимия на много деца анимационен герой. Там те с интерес разгледаха 40 -те рисунки от филмчета за Къртичето и илюстрации от последната книжка „Къртичето и рибката”. Децата присъстваха на това събитие заедно със своите малки приятели – къртичета, измайсторени от техните учителки.

Къртичетата бяха запознати с някои културни, исторически и други забележителности, като: православната църква „Света Троица”, Държавната опера, Паметника на свободата.

Организираната с помощта на община Две могили екскурзия по Проект „Къртицата и кралицата” завърши с разходка по кея на р. Дунав.

Цели на екскурзията : 

1. „На гости на Зденек Милер – бащата на Къртичето”  - колективно посещение на Русенската художествена галерия, в която гостува изложбата „Къртичето”, организирана от дъщерята на големия чешки аниматор Катержина Ловис Милер и Чешкия културен център, гр. София.

2. Запознаване на Къртичето с някои исторически и културни забележителности в гр. Русе – Паметника на свободата, Държавна опера – Русе и др.

3. Разходка край река Дунав.

4. Подобряване съвместните връзки и взаимодействие между семействата на децата – настоятелството на ЦДГ – педагогическия персонал по проекта.

Участници:

1. 15 деца

2. 11 учители

3. 14 родители, други членове на семействата на децата, представители на Настоятелството и на родителския актив при детското заведение

Изготвил:

Миланка Добрева

Директор на ЦДГ и ръководител на проекта


 

Банкова сметка

ОББ АД КЛОН ДВЕ МОГИЛИ
IBAN BG30UBBS80028449207610
BIC UBBSBGSFModule error

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019


Правна информация :: Лични данни
 
Проект “Модерна и ефективна администрация в община Две могили”. Договор №A-09-31-38-C/12.06.2009 г.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския Социален фонд
Copyright © 2010 Община Две могили. Всички права запазени.