Община Две могили

+ - =

По покана на община Берово
Joi, 26 August 2010 00:00
There are no translations available.

По покана на община Берово,Македония, танцов състав „Ралички”  и солисти на вокално студио „Кейси” при Общински детски комплекс  Две могили  участваха  в международен Етно фестивал, който се проведе в Берово на 26, 27 и 28 август т.г. Събитието е дял от проекта „Мрежа за култура,спорт и туризъм” с партньори окръг Тшебницки-Полша, окръг Кампалунг-Румъния,общините Две могили- и  Попово-България и Неготино и Берово-Македония.

Целта на фестивала , който се провежда за втори път, е да се запознаят участниците от различните държави с фолклора и традициите на съседните региони, както и да се промоциират културните и природни забележителности на града-домакин. Припомням, че през 2009г община Две могили и община Берово сложиха подписите си под договор за сътрудничество и взаимопомощ в социално културната, спортната и икономическата сфери.Кметът на общината Драгомир Дамянов бе официален гост на македонския си колега, заедно с градоначалниците на всички общини, с които Берово си партнира.

            Последният фестивален ден съвпадна с най-големия християнски празник Успение на Пресвета Богородица, който е и празник на Берово.В този ден хората от всички краища на Македония се отправят към манастира Пресвета Богородица и стават част от църковно-народния празник.Над 30 000 госта е посрещнала общината в рамките на празника.Перфектна организация, отлични условия и изключително гостоприемство-такива са впечатленията на завърналите се в Две могили участници в етнофестивала.


 
Terms of Use :: Privacy policy
 
Project “Modern and Effective Administration in the municipality of Dve Mogili”. Contract А 09-31-38С/12.06.2009
Тhis project is being implemented with the financial support of Administrative Capacity Operational Programme, co-funded by the European Union through the European Social Fund.
Copyright 2010 Municipiul Dve Mogili. Toate drepturile rezervate.